Team Nils von Bahr

Nils von Bahr

Jag fick min tandläkarexamen januari 1972 och 1980 blev jag färdig specialist på tandlossningssjukdomar. Har arbetat privat sedan 1972 och varit lärare på Tandläkarhögskolan, KI i 13 år. Under tre år har jag också varit konsult och Övertandläkare på Visby Lasarett.

I mitt arbete som specialist är det spännande och alltid en utmaning att möta olika patienter med varierande tandlossningsproblematik. Det dynamiska är att få återuppbygga ett bett där tänder gått förlorade som ibland ersätts med implantat. Den utveckling jag sett sedan 70-talet är att färre människor idag behöver gå tandlösa därför att implantatbehandlingarna har kontinuerligt utvecklats till det bättre för patienterna.

Att få arbeta på en specialistklinik som denna tillsammans med olika specialister och duktiga medarbetare är oerhört givande och stimulerande.

Lars-Erik Moberg

Min tandläkarexamen fick jag 1974 och min specialistkompetens i oral protetik 1982. Jag har också varit lärare på Tandläkarhögskolan, KI i 25 år och utfört implantatbehandlingar i 30 år.

Vi kan idag genom utnyttjandet av den allra modernaste tandvården och tandtekniken på specialistnivå ge så fina och vackra tänder som någon kan önska sig. Vårt mål är att tillsammans med patienten göra detta på ett tryggt och behagligt sätt. Vi har kunskapen om hur man uppnår den högsta kvalitéten, den bästa hållbarheten och den finaste estetiken. Och vi älskar vårt arbete.

Birgitta Sundén

Jag tog tandhygienistexamen 1984 och har i dagsläget jobbat som tandhygienist i ca 27 år och då mestadels med patienter med tandlossingsproblem men även vanliga patienter.

Det är flera saker jag tycker om i mitt yrke men framförallt att träffa olika människor och hjälpa dem till en frisk mun och att bevara den så.

Maria Johansson

Jag har arbetat som tandsköterska sedan 1992.

Det som jag finner intressant, givande och utvecklande i mitt arbeta är att få arbeta tillsammans med en specialist innom tandlossningssjukdomar. Det innebär att ingen dag är den andra lik.

Vi har förmånen att följa många av våra patienter från terapiplanering till operationer och till uppbyggnad av nya tänder (kronor och broar). Det är roligt att se att patienterna får tillbaka ett fungerande bett med god tuggförmåga och även många gånger ett socialt välmående. Det som också gör arbetet trivsamt och roligt är våra fina hemtrevliga lokaler, utrustning och vårt härliga arbetsgäng.

Britt Bengtsson

Jag har arbetat som receptionist hos Linnétandläkarna sedan 1998 och min tandsköterskeexamen fick jag 1979.

Jag har ett roligt och mycket stimulerande arbete med varierande arbetsuppgifter som gör att ingen dag är den andra lik. För att mitt arbete ska fungera krävs god ordning och kontroll. Det ger mig en givande utmaning.

Att ha god kontakt med våra patienter och ett trevligt bemötande ser jag som en självklarhet.