Allmän tandvård

Tandköttsinflammation

Tandhygienisten hjälper Dig med behandling av ditt inflammerade tandkött genom munhygienråd och rätt hjälpmedel.

Tandlossning

Behandling av tandlossning görs i första hand av tandhygienisten som tar bort tandsten och bakteriebeläggningar. Om fickorna inte läker ut efter behandlingen, kan tandläkaren behöva göra ett kirurgiskt ingrepp.

Ilande tandhalsar

Behandlas av tandhygienisten som penslar tandhalsarna med olika preparat för att få bort ilningarna.

Karies

Tandläkaren behandlar karies genom att den skadade delen av tanden borras bort och ersätts med ett vitt fyllnadsmaterial. Vid större skador på tänderna måste man göra en krona på tanden av porslin.

Infekterad rot

Behandling av en infekterad rot görs genom en rotbehandling. Tandläkaren går ner med speciella filar i rotkanalen och rensar bort all infekterad vävnad, som sedan fylls igen med en gummimassa. Därefter ersätts tanden med en fyllning eller en krona.

Kronor, broar och proteser

Tandläkaren kan ersätta en eller flera förlorade tänder med kronor eller broar. Om det är flera tänder som är förlorade kan dessa ersättas med en avtagbar protes.

Implantat

Implantat kan göras för en förlorad tand eller en hel käke. Se rubriken om implantat.

Kirurgi

Används vid installation av implantat, bortttagning av visdomständer, djupa tandköttsfickor som ej läker ut och infekterade rotspetsar.

Laser

Laser används vid kirurgi, bakterieborttagning i fickor och kring implantat. Kan också användas för att stimulera till utläkning av inflammerad vävnad, sår, herpes och aphte.

Tandblekning

Tandblekning utföres med blekskenor i över och underkäke för att få ett bestående och bra resultat.

Snarkskenor

Utföres efter sömnutredning med avtryck av käkarna. Används nattetid för att förhindra snarkning och förbättra sömnen.

KBT - terapeut

Det är inte alltid så lätt att förstå varför man mår dåligt och ibland behöver man hjälp för att komma vidare. Därför har vi har ett nära samarbete med en KBT - terapeut som behandlar olika ångestsjukdomar, depression, tvångstankar/handlingar, fobier, ätstörningar, sömnproblem, ätstörningar/viktproblem, stress, dålig självkänsla/självförtroende och relationsproblem.

Ett bedömningssamtal tar 50 minuter och kostar 900 kr inkl.moms.

Välkommen till Mona von Bahr!

Ring 0709-32 09 11

www.akademienkbt.se
mona@akademienkbt.se